Відбулися річні наради УСО “Тризуб”

Нова управа УСО “Тризуб”. Перший ряд, зліва: Микола Бойчук, Методій Борецький, Данило Ниш, президент Орест Лесюк, Ярослав Козак, Христина Харечко, Евген Лоза. Другий ряд, зліва: Роман Лужецький, Стів Криско, Любомир Лучанко, Стефан Кундеревич, Остап Левицький, Юрій Поритко, Левко Громяк, Марко Бегей, Василь Юр, Евген Луців.

Філаделфія-Горшам, Пенсильванія. На найстарішій спортовій оселі – українському спортовому осередку “Тризуб”, створеному українськими еміґрантами – відбулися 12-го квітня 67-мі загальні збори, які відкрив голова УСО “Тризуб” Орест Лесюк.

Він привітав гостей і членів “Тризуба”, та розпочав офіційну частину, щоб підбити підсумки діяльності за рік. Присутні прочитали молитву “Отче наш”, після чого вшанували хвилиною мовчання тих, хто відійшов у Вічність — Стефан Абрам, Олександер Білик, Марко Ткач, та полеглих героїв Майдану і захисників України на Донбасі від російських окупантів.

Методія Борецького обрали головою президії. Він зачитав порядок денний зборів, який присутні прийняли одноголосно. Про фінансову стабільність і життєздатність спортового осередку свідчив і звіт скарбника Стефана Кундеревича, котрий повідомив, що прихід становив торік $274,526, витрат було $302,645.

За фінансові справи спортової ланки “Ukrainian Nationals” звітував Джим Макнесбі: прихід становив $471,946, а витрати $774,552.

Ярослав Козак, управитель “Тризубівки”, відзвітував про діяльність господарської частини. Посілість, будинок, ресторан і бара минулого року була уживана 7 днів на тиждень. Площа в 40 акрів землі назовні  вимагає постійно щораз більше праці, щоб втримати гарний вигляд, а добровольців вже немає. Тому наймаємо час-від-часу платних працівників, для покриття нового даху концертного павільйону, нового штучного поля, та обрізання дерев і кущів. Був збудований збірник води під футбольними стадіонами. Гараж, де є трактори для кошення трави, візки, так само вимагає постійної праці.

У кожній управі даної організації, є спеціальні люди, без яких неможливо успішно вести роботу. Ярослав Козак подякував за надзвичайну співпрацю Василеві Юру, Тедові Копу, Остапу Левицькому, Стефану Кундеревичу та Христі Харечко, котра провадить кухнею для різних імпрез.

Марко Бегей звітував за 718 членів “Тризуба” і нагадав про членські вклади, необхідні для утримання спортової оселі. Він і надалі працює над поповненням членства молодими спортовцями.

Данило Ниш звітував за спортову ланку “Ukrainian Nationals”, де були активними 40 футбольних команд: дві чоловічі, одна жіноча, а також 37 хлоп’ячих і дівочих. Перша чоловіча команда під проводом Петра Харечка та тренера Петра Борецького грали в United Soccer League, як і жіноча команда під проводом Йосипа Гозака. Молодечі команди мали понад 500 змагунів і змагунок віком від шести до 18 років; 24 хлоп’ячих і 16 дівочих команд.

На Memorial Day відбувся молодечий турнір копаного м’яча, участь у якому взяло 212 дружин.

На Columbus Day Weekend під проводом Брюса Туліо був проведений шостий турнір суто дівочих дружин за участю 202 команд.

Звітного року відбулася шоста “Тризубівська” футбольна академія для хлопців і дівчат віком від п’яти до 11 років, у якій взяло участь понад 170 учасників, а також відбулися літні дитячі табори.

Команда з ґольфу під проводом Йосипа Гомика провела свій 40-ий річний турнір на Limekiln Golf Club, у якому взяло участь 84 ґольфіста.

Стрілецька команда з лука під проводом Іллі Буйневича і Евгена Луціва виступила під час звітного періоду в турнірах стейту та національних, здобувши 19 медалей у різних катеґоріях. Ілля Буйневич став чемпіоном Пенсильванії в одній із катеґорій, а Евген Луців здобув друге місце у своїй віковій катеґорії.

Богдан Сірий звітував за фундацію “Тризуба” і закликав усіх, хто робить свій заповіт, не забувати про цю фундацію.

Микола Бойчук звітував за Товариський суд, а Евген Лоза за Контрольну комісію, де все було гаразд.

Орест Лесюк розповів про побудову нового штучного поля, яке обійшлося в понад 2 мільйони долярів. Ми йдемо в ногу з новітніми технологіями, і вся трава на полі — пластикова, і це дуже м’яке покриття де можна грати в будь-яку погоду. На штучному полі встановлено світло-діодне освітлення, яке дозволяє зменшити витрати на електроенергію. Мобільний телефон дозволяє керувати кожним із 48 прожекторів.

За останні роки збільшилась кількість команд з п’яти до 40 команд. Щороку на полях відбуваються різні футбольні турніри, а чемпіони отримують нагороду на пам’ять — український тризуб та чаші з українською емблемою.

Влітку, на канікулах, тут відбувається тренувальний дитячий турнір з футболу. В українській та американській пресі висвітлюються визначні події спортового осередку.

По закінченні всіх звітів, голова Контрольної комісії оголосив абсолюторію уступаючій управі, що всі присутні й підтримали. Номінаційна комісія запропонувала склад нової управи, який присутні прийняли одноголосно.

Управа “Тризуба”: голова — Орест Лесюк, заступники голови — Ярослав Козак, Евген Лоза, Остап Левицький, Василь Юр, Данило Ниш, Христина Харечко, Микола Максимюк, фінансовий референт — Стефан Кундеревич, секретар — Юрій Поритко, референт членства — Марко Белей. Пресові референти — Роман Лужецький та Евген Луців.

Управа спортової ланки “Ukrainian Nationals”: голова — Данило Ниш, заступники голови — Стефан Криско, Стефан Харечко, Брюс Туліо, Данило Гармон, секретар — Лоїз Отило, скарбник — Джим Макнесбі.

На завершення новообраний голова Орест Лесюк подякував за довіру та окреслив працю та плани на майбутнє “Тризуба” і спортової ланки “Ukrainian Nationals”, згадавши імпрези до Дня батька, Дня незалежності України, футбольні турніри. Він наголосив на тому, що “Тризуб” має взаємодіяти з іншими організаціями, і є партнером кредитівки, закликав присутніх краще працювати над тим, щоб забезпечити майбутнє “Тризуба”, та подякував членам управи й усім, хто допомагав протягом року. Орест Лесюк сказав, що серед наших головних завдань є збереження, розвиток і прославлення нашої спадщини й українського спортового настрою.

Роман Лужецький